onsdag 1. august 2012

Salma tartar



  • ca 70 g pr pers SALMA
  • 1/2 Agurk
  • 3ss finhakket frisk oregano
  • 1ss finhakket frisk chili
  • 1 stor finhakket sjalottløk
  • 1 ss sesamfrø
  • 5 ss kikkoman soya
  • 5 ss sesamfrø olje
  • 2 dl sushiris
  • 2 ts sukker
  • 1 1/2 ss riseddik
Skjær SALMA i tynne skiver og hakk den fint.
Tilsett oregano, sjalottløk, sesamfrø og agurk i fine biter.
Bland sammen soya, sesamfrø-olje og chili.
Hell marinaden over SALMA bitene.
Vask risen godt under kaldt, rennende vann.
Kok opp risen med 1 1/2 dl vann, senk varmen ha på lokk
og la risen småkoke i ca 10 minutter.
Avkjøl risen i en bolle (ikke metall) og hell over riseddik mix.
Rør godt sammen.
Bruk form på 10 cm, fyll ringen med ris og laks.
Server med lakserogn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar