tirsdag 17. mai 2011

coq au vin eller høne i vin :)





1 stor høne
100g bacon
salt & pepper
1 ts brun sukker
4dl hønsekraft
1 ss tomatpuré (kan sløyfes)
ca. 10 småløk
250 g sjampinjong
smør
3 stk gulrøtter
2 stilk stangselleri
purre
ca 5 dl rødvin (billig vin som smaker helt jævlig er fint)
4 fedd hvitløk, knuste
3 laurbærblad
hakket frisk timian eller  tørket

Skjær høne i biter ,brun bitene  på begge sider med timian salt & pepper.
Stek løk,sopp og bacon. 
Bland alt i en gryte, tilsett sukker, tomatpuré, knust hvitløks fedd,
laurbærblad,gulrøtter, stangselleri, purre, vin og hønsekraft.
koketid ca 3 timer, men gjerne lenger. 


                             


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar