fredag 23. september 2011

Fisk og skalldyrsuppe



3 fedd hvitløk              
3 store sjaløttløk
4 kreps
blåskjell
2 poteter
4 tomater
torsk og laks
oregano, chili, salt og pepper
litt matfløte og litt hvitvin

Passer perfekt hvis du har litt fisk i fryser eller "fiske rester" fra tidligere middager, så det dyreste blir kreps, blåskjell får du under 30kr.

Fres hvitløk,  sjaløttløk,  krepseklør og litt frisk oregano i olje. Tilsett 1 liter vann, litt hvitvin og damp blåskjell i et par minutter til de har åpnet seg. 
Sil ut kraften fra blåskjell men behold krepseklør i suppen så de gir mer smak.                                                                  
Tilsett tomater, tomatpure så du får fin farge, poteter, resten av oregano, litt chili, og salt og pepper etter smak. Kok til det er mørt.  
Sett ovnen på 250 grader. Del opp torsk og laks i passende stykker og sett de i ovnen i ca 5min.
Ta ut krepseklør og tilsett litt fløte i suppen og miks kjapt med stavmikser slik at den blir fin og glatt.
Fordel fiskebiter, kreps og blåskjell i tallerkene og øs med varm suppe.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar