lørdag 30. juli 2011

Hjemmelaget falafel med hummus

250/350 g  kikerter 
4 fedd hvitløk, hakket
litt spisskummen
litt chilipulver
litt paprikapulver
1løk
frisk finhakket persille
salt og pepper
1 egg (eller bakepulver hvis du er veganer)
ca 5 ss mel


 Mix alt til det blir fin og jevn blanding. Form små, runde boller og stek de i olje.











Dressing 
Bland sammen creme fraiche, litt sitron saft, agurk, salt og pepper.


Hummus oppskrift





250 g kikerter
1/2 løk 
1 gulrot
2 dl kyllingkraft 
2 fedd hvitløk
litt sitronsaft
litt olivenolje
litt spisskummen
litt cayennepepper
litt paprokapulver
salt og pepper

Kok kikerter i en gryte  til de blir myke. Hell av vannet, tilsett kyllingkraft, og kok videre i 10 min.
Stek løk og gulrot i olje til det blir mørt. Ha det i en mixer og kjør det fint. Tilsett så kikerter og mix fint, tilsett resten av krydder. Spe med kyllingkraften hvis det blir for tykt.








2 kommentarer:

  1. hvordan får du falaflene til å IKKE falle fra hverandre når du snur dem i olja?

    jeg har gitt opp å steke dem i panne, og legger dem heller på papir i stekovnen. sånn kan man også lage utrolig mange om gangen, fryse dem, og de faller ikke fra hverandre når man steker dem i panna rett fra fryser.

    SvarSlett
  2. bruker du egg? eller potetmel?:)

    SvarSlett