250/350 g kikerter
4 fedd hvitløk, hakket
litt spisskummen
litt chilipulver
litt paprikapulver
1løk
frisk finhakket persille
salt og pepper
1 egg (eller bakepulver hvis du er veganer)
ca 5 ss mel
Mix alt til det blir fin og jevn blanding. Form små, runde boller og stek de i olje.
Dressing
Bland sammen creme fraiche, litt sitron saft, agurk, salt og pepper.
Hummus oppskrift
1/2 løk
1 gulrot
2 dl kyllingkraft
2 fedd hvitløk
litt sitronsaft
litt olivenolje
litt spisskummen
litt cayennepepper
litt paprokapulver
salt og pepper
Kok kikerter i en gryte til de blir myke. Hell av vannet, tilsett kyllingkraft, og kok videre i 10 min.
Stek løk og gulrot i olje til det blir mørt. Ha det i en mixer og kjør det fint. Tilsett så kikerter og mix fint, tilsett resten av krydder. Spe med kyllingkraften hvis det blir for tykt.
hvordan får du falaflene til å IKKE falle fra hverandre når du snur dem i olja?
SvarSlettjeg har gitt opp å steke dem i panne, og legger dem heller på papir i stekovnen. sånn kan man også lage utrolig mange om gangen, fryse dem, og de faller ikke fra hverandre når man steker dem i panna rett fra fryser.
bruker du egg? eller potetmel?:)
SvarSlett